SZC logo

Szolnoki Szakképzési Centrum

OM kód: 203056/002 | 5000 Szolnok, Baross utca 37.

Intézmény logo

Szolnoki SZC Jendrassik György Gépipari Technikum

HírekKözérdekű adatok🎓 MOODLEKRÉTA
Széchenyi 2020

Hírek

2024. szept. 12.


    Sport és ügyesség a legfiatalabb Gépiparisoknak

    A Szolnoki SZC Jendrassik György Gépipari Technikumában az új kilencedik osztályosoknak van egy hagyományos beszoktató hete, a legelső hét. Ennek keretében megismerik az iskolát, találkoznak régi diákokkal, sétálnak Szolnokon.

    Sport és ügyesség a legfiatalabb Gépiparisoknak

    A Szolnoki SZC Jendrassik György Gépipari Technikumában az új kilencedik osztályosoknak van egy hagyományos beszoktató hete, a legelső hét. Ennek keretében megismerik az iskolát, találkoznak régi diákokkal, sétálnak Szolnokon. Az utolsó rendezvényre szeptember 6-án, pénteken került sor, amely egy játékos erőpróba a három osztály között. A jelenlévő osztályfőnökök pedig lelkesen biztatták a diákokat. A tornacsarnokban gyülekeztek. majd Barta Attila testnevelő tanár elmondta a szabályokat és már az első feladatot is. Becslés volt, amely azt jelentette, hogy meg kellett becsülni, mennyi aprópénz csörög a tanár úr kezében, illetve hány oldalas egy könyv. Ezt sorversenyek követték, ahol kosárlabdával, medicinlabdával kellett ügyeskedni. A sorversenyek után az udvaron tojásdobálással folytatódtak a játékok - amelyet minél messzebbről kellett elkapni épségben -, majd kötélhúzás mérte fel az osztályok erejét. Visszatérve a csarnokba, minden osztályból öt diák kapott színészi feladatot: egy-egy meserészletet kellett előadniuk, és az öltözőkben találtak jelmezt és eszközöket. Amíg ők készültek, a többiek néhány ügyességi feladatban mérték össze rátermettségüket. A mesék méltó befejezéseként szolgáltak ehhez a színvonalas vetélkedőhöz: pár perces jelenteket láttunk Hófehérke és a vadász, Micimackó és a kalózok, valamint Döbrögi és az orvos címmel.
    Az osztályok fej-fej mellett végeztek az összesítés után: az első helyezést megosztva kapta a 9.A és a 9.B, a második a 9.C lett. Így aztán mindenki elégedett volt és a jól megérdemelt Sportszeletet majszolva hagyhatta el a helyszínt. Gratulálunk minden ifjú gépiparisnak, és a szervezőknek a színvonalas vetélkedőért!

    GALÉRIA

    17 fotó

    IMG_0307.jpg
    IMG_0308.jpg
    IMG_0309.jpg

    KAPCSOLÓDÓ HÍREK


    Örökifjú régi diákok jótanácsai

    Örökifjú régi diákok jótanácsai

    A Szolnoki SZC Jendrassik György Gépipari Technikumának van egy hagyománya, miszerint a kilencedikes diákok beszoktató hetének keretében meghívnak régi diákokat, hogy meséljenek arról, milyen alapokat kaptak az alma materben, mit értek el az életben. Az „öreg” diákok inspiráló bemutatkozását mindig kitüntetett figyelem övezi. A 9-esek tanulhatnak a felvázolt életpályákból, ihletet meríthetnek az idősebbek példájából.

    2024. szept. 9.


    Tanévnyitó

    Tanévnyitó

    2024. szept. 2.



    Partnereink

    SZC logo

    Szolnoki Szakképzési Centrum


    Szolnoki SZC Jendrassik György Gépipari Technikum

    5000 Szolnok, Baross utca 37.

    Telefon: +36 (56) 425-844

    E-mail: jendrassik@szolmusz.hu

    OM azonosító: 203056/002

    Felnőttképzési nyilvántartás száma: B/2021/000779


    2024Szolnoki SZC Jendrassik György Gépipari Technikum